Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

  • Kto nie spróbuje ten wiele straci ....
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania



  1.  Żółtka utrzeć z ¾ szklanki cukru i cukrem waniliowym, dodać mąki i zmiksować z ¾ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i dodać resztę cukru. Wymieszać mleko z cukrem aż do jego rozpuszczenia. Dodać masę jajeczną i zagotować. Mieszając pogotować 2−3 minuty. Wystudzić budyń. Zimny budyń zmiksować z masłem roślinnym. Dodać wiórki kokosowe, zostawiając trochę do posypania wierzchu ciasta. Wymieszać łyżką wiórki z kremem – nie miksować! Ułożyć krakersy w dużej foremce.

    Wielkość ciasta zależy od ilości ciastek w I warstwie

    Smarować krakersy kremem dość grubo. I tak ułożyć 4 warstwy. Ostatnią warstwę smarujemy i posypujemy pozostawionymi wiórkami. Pozostawić na noc .

     

     

Kalorie: - kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 stycznia 2010
    agness73

    Ja również robię rafaello z krakersów,tylko jako masy używam kremu do karpatki do którego dodaję wiórki kokosowe,a reszta tak samo.Smakuje wyśmienicie.

    +0
  • 2 stycznia 2010
    aniese4

    JA ROBIE BARDZO PODOBNE :)) JEST BARDZO SMACZNE POLECAM WSZYSTKIM :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rafaello bez pieczenia a'la 797497
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

Wydrukuj przepis

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

Zgłoś przepis do moderacji