1

2

Przepisy

Przygotowanie:



 Żółtka utrzeć z ¾ szklanki cukru i cukrem waniliowym, dodać mąki i zmiksować z ¾ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i dodać resztę cukru. Wymieszać mleko z cukrem aż do jego rozpuszczenia. Dodać masę jajeczną i zagotować. Mieszając pogotować 2−3 minuty. Wystudzić budyń. Zimny budyń zmiksować z masłem roślinnym. Dodać wiórki kokosowe, zostawiając trochę do posypania wierzchu ciasta. Wymieszać łyżką wiórki z kremem – nie miksować! Ułożyć krakersy w dużej foremce.

Wielkość ciasta zależy od ilości ciastek w I warstwie

Smarować krakersy kremem dość grubo. I tak ułożyć 4 warstwy. Ostatnią warstwę smarujemy i posypujemy pozostawionymi wiórkami. Pozostawić na noc .

 

 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • agness73
    Ja również robię rafaello z krakersów,tylko jako masy używam kremu do karpatki do którego dodaję wiórki kokosowe,a reszta tak samo.Smakuje wyśmienicie.
  • aniese4
    JA ROBIE BARDZO PODOBNE :)) JEST BARDZO SMACZNE POLECAM WSZYSTKIM :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: