Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

  • Kto nie spróbuje ten wiele straci ....
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania



  1.  Żółtka utrzeć z ¾ szklanki cukru i cukrem waniliowym, dodać mąki i zmiksować z ¾ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować, zdjąć z ognia i dodać resztę cukru. Wymieszać mleko z cukrem aż do jego rozpuszczenia. Dodać masę jajeczną i zagotować. Mieszając pogotować 2−3 minuty. Wystudzić budyń. Zimny budyń zmiksować z masłem roślinnym. Dodać wiórki kokosowe, zostawiając trochę do posypania wierzchu ciasta. Wymieszać łyżką wiórki z kremem – nie miksować! Ułożyć krakersy w dużej foremce.

    Wielkość ciasta zależy od ilości ciastek w I warstwie

    Smarować krakersy kremem dość grubo. I tak ułożyć 4 warstwy. Ostatnią warstwę smarujemy i posypujemy pozostawionymi wiórkami. Pozostawić na noc .

     

     

Kalorie: - kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 stycznia 2010
    agness73

    Ja również robię rafaello z krakersów,tylko jako masy używam kremu do karpatki do którego dodaję wiórki kokosowe,a reszta tak samo.Smakuje wyśmienicie.

    +0
  • 2 stycznia 2010
    aniese4

    JA ROBIE BARDZO PODOBNE :)) JEST BARDZO SMACZNE POLECAM WSZYSTKIM :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

Wydrukuj przepis

Rafaello bez pieczenia a'la 797497

Zgłoś przepis do moderacji