1

2

Przepisy

MIODOWNIK

4/5 4 6 5 1

Przygotowanie:

MĄKĘ PRZESIAĆ Z SODĄ,DODAĆ JAJKA UBITE Z CUKREM,ROZPUSZCZONĄ I SCHŁODZONĄ MARGARYNĘ,ŚMIETANĘ ORAZ PŁYNNY MIÓD.ZAGNIEŚĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA TRZY CZĘŚCI I ROZWAŁKOWAĆ NA JEDNAKOWE PROSTOKĄTY.PIEC JE NA OSOBNYCH BLACHACH 15−20 MINUT W TEMP.180 STOPNI.ZAGOTOWAĆ MLEKO,POMALUTKU WSYPAĆ KASZĘ I GOTOWAĆ,MIESZAJĄC,DO MOMĘTU,AŻ ZGĘSTNIEJE.WSYPAĆ CUKIER PUDER,PRZESTUDZIĆ.UTRZEĆ Z MARGARYNĄ I KILKOMA KROPLAMI OLEJKU.UPIECZONE I PRZESTUDZONE PLACKI PRZEŁOŻYĆ PRZYGOTOWANYM KREMEM,DOCISNĄĆ.WIERZCH OZDOBIĆ DOWOLNĄ POLEWĄ I ORZECHAMI.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: