1

2

Przepisy

Paszteciki z pieczarkami

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 30-40 minut

Przygotowanie:

ciasto;

Smietanę rozmieszać z cukrem i drożdżami ..Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto.

 

nadzienie:

Cebule posiekać podsmażyc na oleju i dodać drobno pokrojone pieczarki ,
Usmażyć .. przyprawić solą i pieprzem dodać natkę i wymieszać..


wykonanie;
Ciasto wałkować cienko pokroić na kwadraty kłaść łyżeczkę pieczarek i przykrywać kratką z ciasta, (wykonaną specjalnym radełkiem lub zwykłą kratką z paseczków).. nadmiar ciasta odciąć.. odstawić na trochę do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzać piekarnik ..
Piec w temp 175°C na rumiany kolor.. pod koniec pieczenia wyjąć i posmarować rozmąconym białkiem jajka .. jeszcze na chwilę włożyć do piekarnika.
Podawać z czerwonym barszczykiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: