1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Śledzia moczymy w wodzie 2−3 godz.następnie kroimy w kawałki 2 cm skrapiamy octem lub sokiem z cytryny i skrapamy olejem.Jaja gotujemy na twardo kroimy w grubsza kostkę.Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w małą kasteczkę.Cebulę kroimy w małą kosteczkę i posypujemy odrobiną cukru.Ogórki kroimy w kostkę.Ser żółty scierami na tarce na dużych oczkach.Z majonezu i śmietany robimy sos w proporcji 2 łyzki majonezu+1 łyżka śmietany.w misce szklanej robimy warstwy śledż,jabłka ,cebula,ogórki,sos i na to starty ser czynność powtarzamy.Gotową schładzamy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • radish
    Śledzie pod pierzynką - pycha ;) i ja też nie mogę już doczekać się świąt i tych pysznych śledzi pod pierzynką mojej babci. robi śledzie na wiele sposóbów - na taki podobny też.
  • Agulce
    Mimo iż nie lubie śledzia to w takiej postaci jest wyśmienity, juz nie mogę doczekac sie świąt i tego przysmaku :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: