Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Śledż pod pierzynką

śledż pod pierzynką
  • śledż pod pierzynką
  • śledż pod pierzynką
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śledzia moczymy w wodzie 2−3 godz.następnie kroimy w kawałki 2 cm skrapiamy octem lub sokiem z cytryny i skrapamy olejem.Jaja gotujemy na twardo kroimy w grubsza kostkę.Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w małą kasteczkę.Cebulę kroimy w małą kosteczkę i posypujemy odrobiną cukru.Ogórki kroimy w kostkę.Ser żółty scierami na tarce na dużych oczkach.Z majonezu i śmietany robimy sos w proporcji 2 łyzki majonezu+1 łyżka śmietany.w misce szklanej robimy warstwy śledż,jabłka ,cebula,ogórki,sos i na to starty ser czynność powtarzamy.Gotową schładzamy.

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 5 grudnia 2013
    radish

    Śledzie pod pierzynką - pycha ;) i ja też nie mogę już doczekać się świąt i tych pysznych śledzi pod pierzynką mojej babci. robi śledzie na wiele sposóbów - na taki podobny też.

    +0
  • 3 grudnia 2013
    Agulce

    Mimo iż nie lubie śledzia to w takiej postaci jest wyśmienity, juz nie mogę doczekac sie świąt i tego przysmaku :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Śledż pod pierzynką

Wydrukuj przepis

Śledż pod pierzynką

Zgłoś przepis do moderacji