Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Śledż pod pierzynką

śledż pod pierzynką
  • śledż pod pierzynką
  • śledż pod pierzynką
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śledzia moczymy w wodzie 2−3 godz.następnie kroimy w kawałki 2 cm skrapiamy octem lub sokiem z cytryny i skrapamy olejem.Jaja gotujemy na twardo kroimy w grubsza kostkę.Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w małą kasteczkę.Cebulę kroimy w małą kosteczkę i posypujemy odrobiną cukru.Ogórki kroimy w kostkę.Ser żółty scierami na tarce na dużych oczkach.Z majonezu i śmietany robimy sos w proporcji 2 łyzki majonezu+1 łyżka śmietany.w misce szklanej robimy warstwy śledż,jabłka ,cebula,ogórki,sos i na to starty ser czynność powtarzamy.Gotową schładzamy.

Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 5 grudnia 2013
    radish

    Śledzie pod pierzynką - pycha ;) i ja też nie mogę już doczekać się świąt i tych pysznych śledzi pod pierzynką mojej babci. robi śledzie na wiele sposóbów - na taki podobny też.

    +0
  • 3 grudnia 2013
    Agulce

    Mimo iż nie lubie śledzia to w takiej postaci jest wyśmienity, juz nie mogę doczekac sie świąt i tego przysmaku :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Śledż pod pierzynką
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Śledż pod pierzynką

Wydrukuj przepis

Śledż pod pierzynką

Zgłoś przepis do moderacji