1

2

Przepisy

Sernik gotowany

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 30 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:


Margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier. Ciągle gotując dodać twaróg, jajka. Całość gotować aż do wrzenia. W mleku rozpuścić budynie i wlać do gotującej masy. Doprowadzić do zagotowania. Na upieczony wcześniej przekrojony na połowę biszkopt wylewamy gorącą mase, przykrywamy drugą częscią biszkopta i pozostaiwamy do wystudzenia. Nastepnie calość posypujemy cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: