1

2

Przepisy

Mak z łamańcami...

5/5 5 6 5 1

Przygotowanie:

Migdały sparzyć,obrać ze skórki i osuszyć,mak zalej wrzątkiem,gotować na małym ogniu 15 minut,osączyć i zemleć 3 razy razem z migdałami,dodaj miód,śmietankę,skórkę cytrynową i ucieraj 10 minut.
Przygotować łamańce;
mąkę posiekać z masłem,dodaj cukier,żółtko,śmietanę,sól.Zagnieść ciasto,schłodzić je,rozwałkować na grubość 4mm,pokroić na romby i piec 10 minut w temperaturze 200C,podawaj w salaterce z powtykanymi łamańcami.

Smacznego! :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: