Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach

  • Pyszny sernik na wszelkie okazje
Herbatniki dodają mu fantastycznego zapachu
  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozdrobnioną margarynę
    zmiksować dokładnie, dodać budyń i stopniowo ser.
    pod koniec sok i skórkę z cytryny
    i na koniec białka ubite na pianę, wymieszać

    blachę wyłożyć papierem i herbatnikami
    Wyłożyć trochę więcej niż połowę masy serowej, wyrównać
    na wierzch położyć znowu warstwę herbatników
    na herbatnikach pokrojone w plasterki brzoskwinie i przykryć masą serową
    piec w temp ok 175°C 1 godzinę

     

    polewa;

    cukier zalać wodą tak by stal się masą cukrową
    zagotować i pogotować do utworzenia gęstego syropu
    dodać margarynę i kakao, mieszać i ucierać łyżką
    po rozpuszczeniu margaryny, zdjąć z ognia i ciągle ucierać
    by polewa była błyszcząca...
    polać szybko zanim zastygnie na twardo..

Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 grudnia 2009
    aniese4

    TO JEST TO CO UWOELBIAM :)) PYYYYYYYYYYYYCHAAAAAA :))

    +0
  • 20 grudnia 2009
    JuliaJulia

    pyszny serniczek

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach

Wydrukuj przepis

Sernik z brzoskwiniami na herbatnikach

Zgłoś przepis do moderacji