Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Porzeczkowiec

  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. POLEWA:
    3/4 szklanki oleju
    1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki wody
    3 łyżki kakao

    Zagotować i ostudzić

    CIASTO:
    1,5 szklanki mąki
    3 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    0,5 szklanki cukru

    Białka ubić z cukrem dodając po jednym żółtku. Wlać ostudzoną polewę i dobrze zmiksować. Wsypać mąkę , proszek i sodę. Wszystko wymieszać. 

    Piec ok 50 min w 180 stopniach.

    Upieczone ciasto przekroić na pół. Na ciasto wyłożyć dżem porzeczkowy i masę serową.

    MASA SEROWA:
    0,5 kg sera waniliowego
    1 kostka masła
    6 łyżek cukru pudru

    Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce sera.

    BITA ŚMIETANA:
    0,5 l śmietany 30%
    1 łyżeczka cukru pudru
    2 opakowania śmietanfixu

    Zmiksować wszystko razem.

    Na masę serową połozyć drugą część ciasta. Na wierzchu posmarować dżemem porzeczkowym a na to bitą śmietanę oraz posypać tertą czekoladą.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Porzeczkowiec
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Porzeczkowiec

Wydrukuj przepis

Porzeczkowiec

Zgłoś przepis do moderacji