Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Lazania szpinakowa

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Szpinak rozmrażamy i podgrzewmy na niewielkim ogniu.
    Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę albo drobno siekamy i rozgniatamy nożem.
    Dodajemy do szpinaku.
    Dodajemy także masło, około łyżkę lub dwie. Ja daję więcej niż mniej;)
    Solimy i pieprzymy wedle uznania.
    Opcjonalnie można też dodac odrobinkę słodkiej śmietanki.

    Mięso myjemy i kroimy na malutką kostkę, obsmażamy na patelni, na lekko złoty kolor.
    Następnie dodajemy do szpinaku i kilka mint dusimy razem.

    W osobnym garnuszku roztapiamy masło i dodajemy mąkę. Robimy zasmażkę i powoli wlewamy ciepłe mleko, mieszając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Dodajemy soli, pieprzu, można odrobinę gałki muszkatołowej. Można też dodać trochę tartego sera żółtego.

    Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwy: płaty makaronu, beszamel, szpinak z mięsem. na końcu powinien być makaron, beszamel i na samym szczycie sporo tartego sera.

    Smacznego:)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 14 grudnia 2009
    SHIRELL

    Ślina mi kapie na klawisze :P

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Lazania szpinakowa

Wydrukuj przepis

Lazania szpinakowa

Zgłoś przepis do moderacji