1

2

Przepisy

gołąbki w sosie pieczarkowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: OK.1 GODZ. minut

porcje: 1 porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  • Najpierw wyciągamy duży garnek
  • Potem wkładamy do niego kapustę po czym całą zalewamy ją wodą
  • gotujemy przez ok.30 min.
  • puźniej wyciągamy dość dużą miskę i wkładamy do niej ugotowany ryż i mielone mięso
  • do ryżu i mięsa dodajemy startą cebulę lub czosnek po czym mieszamy.
  • po upływie 30 min.wyciągamy kapustę i chłodzimy ją
  • sciągamy z niej liście[rozwarstwiamy ją]i nakłądamy wcześniej zrobiony farsz
  • zawijamy je w ruloniki
  • na osobną patelnie wrzucamy pieczarki i zalewamy je sosem
  • na konieć na tależ nakłądamy gołąbki na tależ i polewamy je sosem poczym możemy jeść


SMACZNEGO ŻYCZĘ!!!!!!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: