1

2

Przepisy

Pierniczki

5/5 5 3 5 1

Przygotowanie:

Na stolnicę wysypać mąkę,dodać pokrojoną na kawałki margarynę i resztę sklądników.Zagnieść ciasto i wstawić na 30 min. do lodówki. Podzielić na porcje ,rozwałkowac na grubość 1 cm ,wykrawać ciasteczka.Ukłądac na wysmarowanej margaryną blaszce.Piec ok 10−15 min w temp 180 stopni

Jeszcze ciepłe ciastka dekorować lukrem.(lukier na ciepłych ciasteczkach szybciej wysycha)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • W-i-o-l-a
    niektóre z pierniczków wycinałam foremkami zakupionymi w sklepie,ale te takie nietypowe to wycinałam samodzielnie ostrym nożem ,szczerze mówiąc to córka wymyślała kształty ,a ja tylko spełniałam życzenia :)
  • anya-ka
    ale cudne pierniczki!! a skąd się bierze takie świetne foremki?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: