1

2

Przepisy

filet z kurczaka w occie

5/5

przygotowanie: ok.30 minut

Przygotowanie:

Filety umyć, pokroić w grubą kostkę, posypać SMAKOMYKIEM i odłożyć na1−2 godz. (lub na noc) do lodówki.
Po tym czasie każdy kawałek panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
Cebule pokroić w krążki.
Do gorącego tłuszczu ze smażenia kurczaka dolać wodę i ocet − zagotować.
Mięso i cebulę ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym i zalać goracą zalewą.
Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
Potrawa jest dobra do jedzenia już po 12 godz, ale może być w zalewie dłużej.

SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: