Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

filet z kurczaka w occie

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: ok.30 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filety umyć, pokroić w grubą kostkę, posypać SMAKOMYKIEM i odłożyć na1−2 godz. (lub na noc) do lodówki.
    Po tym czasie każdy kawałek panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
    Cebule pokroić w krążki.
    Do gorącego tłuszczu ze smażenia kurczaka dolać wodę i ocet − zagotować.
    Mięso i cebulę ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym i zalać goracą zalewą.
    Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
    Potrawa jest dobra do jedzenia już po 12 godz, ale może być w zalewie dłużej.

    SMACZNEGO
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

filet z kurczaka w occie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

filet z kurczaka w occie

Wydrukuj przepis

filet z kurczaka w occie

Zgłoś przepis do moderacji