Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kapuśniak z kaszą jaglaną

  • Kapuśniak z kaszą jaglaną
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kaszę jaglaną wsypać do sita, umyć pod bieżąca wodą, osaczyć. Cebulę umyć, obrać i drobno posiekać. Olej rozgrzać w głębokim rondelku. Wrzucić cebulę, smażyć na małym ogniu, aż cebula się zeszkli, dodać kaszę jaglaną, mieszając smażyć ok. 4 minut. Wlać bulion warzywny, zagotować, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Por umyć, oczyścić, białe i jasnozielone części pokroić na kawałki długości ok. l cm. Z kapusty zdjąć zewnętrzne liście, następnie kapustę umyć i pokroić w paseczki. Por i kapustę dodać do bulionu z kaszą jaglaną, gotować razem na wolnym ogniu ok. 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.

    Rada: 5 minut przed końcem gotowania do zupy można dodać 2−3 obrane, pokrojone pomidory.

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 500 g kapusty
  • 1 litr bulionu warzywnego z kostki
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 duży por
  • 1 cebula
  • dodatki:
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kapuśniak z kaszą jaglaną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kapuśniak z kaszą jaglaną

Wydrukuj przepis

Kapuśniak z kaszą jaglaną

Zgłoś przepis do moderacji