Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kapuśniak polski

  • Kapuśniak polski
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kości opłukać, zalać zimna wodą, podgotować, osolić, dodać włoszczyznę, przyprawy, dogotować. Kapustę pokroić drobno, zalać wrzącą wodą, przykryć. Po zagotowaniu odkryć na chwile. Dogotować pod przykryciem, połączyć z przecedzonym wywarem, podprawić złotą zasmażką (patrz w przepisach: „sosy i zasmażki”), przyrządzoną ze słoniny, cebuli i mąki. Zagotować, osolić, dodać pieprzu do smaku i surowego kwasu z kapusty. O ile kapuśniak był gotowany z wędzonką, pokroić ją w kostkę i włożyć do zupy. Podawać z chlebem lub ziemniakami.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kapuśniak polski
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kapuśniak polski

Wydrukuj przepis

Kapuśniak polski

Zgłoś przepis do moderacji