Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ryż po turecku.

  • :)
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. W dużym rondelku rozgrzać najpierw mocno olej,podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę( nie rumienić),następnie dodaj ryż i mieszając stale,trzymaj na ogniu przez około 3 minuty,następnie wlej wodę,dodaj umyte i obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory lub przecier pomidorowy,posól i gotować jeszcze około 5 minutek,kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę,zdjąć naczynie z ognia,szczelnie przykryj i okręć garnek kocem,ryż będzie gotowy do spożycia po godzince.

    SMACZNEGO!!!!!! :)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 3 pomidorki lub łyzka przecieru pomidorowego
  • 2 cebulki
  • 3 łyzki oleju
  • sól(*)2 szklanki wody

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 grudnia 2009
    aniese4

    polecam jadlam taki w turcjii :))

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ryż po turecku.
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ryż po turecku.

Wydrukuj przepis

Ryż po turecku.

Zgłoś przepis do moderacji