1

2

Przepisy

Ryż po turecku.

4/5 4 7 5 1

Przygotowanie:

W dużym rondelku rozgrzać najpierw mocno olej,podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę( nie rumienić),następnie dodaj ryż i mieszając stale,trzymaj na ogniu przez około 3 minuty,następnie wlej wodę,dodaj umyte i obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory lub przecier pomidorowy,posól i gotować jeszcze około 5 minutek,kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę,zdjąć naczynie z ognia,szczelnie przykryj i okręć garnek kocem,ryż będzie gotowy do spożycia po godzince.

SMACZNEGO!!!!!! :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: