1

2

Przepisy

teczowa pianka

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 2,15 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

żelatyne mocz 15 minut w szklace wody .Leko podgrzej,rozpuść żelatyne 2 jajka ubij z 1/3 szklanki cukru,1/3 żelatyny i olejkiem cytrnowym. wstaw na 30 minut do lodówki 2jajka ubij z 1/3 szklanki cukru .kakao. 1/3 szklanki żelatyny ,skrop olejkiem mgdalowym. Przelej do tortownicy na zastygnietom mase chłódz kolejne 30 minut śmietane ubij z resztą cukru ipozostałom żelatyną, skrop olejkiem rumowym rosmaruj tortownice na zastygnietom mase chłódz 15 minut owoce ułusz na wierzchu pianki galaretke rospuść w połowie wodt nisz na opakowaniu leko sciete wlej na owoce chłódz jeszcze 3o minut

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: