1

2

Przepisy

Sałatka ziemniaczana

4/5 4 65 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

265 calories kalorie: 265 kcal / porcja

Pyszna sałatka ziemniaczana na liściach sałaty - z plastrami ziemniaków, cebuli, kiszonego ogórka i jajek na twardo, ozdobiona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Najlepiej smakuje posypana obficie świeżym, siekanym koperkiem. W zależności od upodobań i okazji wszystkie składniki (oprócz jajek) możemy wymieszać lub ułożyć elegancko warstwami na liściach sałaty. Sałatka ziemniaczana będzie doskonałym dodatkiem do świątecznych dań, a jej niecodzienne podanie pięknie ozdobi Twój stół.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Liście sałaty oczyść, i ułóż na półmisku.
  2. Ziemniaki, cebulę i ogórki pokrój w plasterki.
  3. Jajka pokrój krajalnicą do jajek.
  4. Na liściach sałaty ułóż ziemniaki, cebulę i ogórki, oprósz je delikatnie solą.
  5. Następnie ułóż jajka, udekoruj je majonezem.
  6. Sałatkę podawaj posypaną koperkiem lub natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: