Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Boczek faszerowany

doskonały na kanapki, palce lizać!!!
  • doskonały na kanapki, palce lizać!!!
  • doskonały na kanapki, palce lizać!!!
  • czas Łączny czas: 230 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 210 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dobrze natrzyj solą i pieprzem I JARZYNKĄ. Następnie odstaw na 2 godz w chłodne miejsce. Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyścić, pokroić w krążki i opłukać. Następnie pieczarki krótko podsmażyć na maśle i ostudzić. Do mielonego mięsa dodać podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, surowe jajko, sól, pieprz, jarzynkę do smaku oraz roztarty rozmaryn. Całość połączyć, starannie wyrabiając.
    Piekarnik rozgrzać do temp 180 stC. Na boczek wyłożyć farsz z mielonego mięsa i całość zrolować. Następnie owinąć bawełnianą nicią, natrzeć dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.
    Tak przygotowany boczek wyłożyć do brytfanny wysmarowanej olejem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Rolade piec 1,5 godz, co jakiś czas skrapiając wodą oraz sosem tworzącym sie w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika boczek wystudzić po czym zdjąć nitkę.
    SMACZNEGO!!!!!!!!
    uwagi:
    boczek rozkroić tak by można było go zrolować,
    zamiast boczku można użyć schabu, równie pyszne wychodzi,
    można piec w rękawie wtedy jest soczysty, ja tak robiłam.
    można użyć mięsa mielonego drobiowego.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 marca 2014
    AleAla

    to będzie moja pierwsza świąteczna wędlina!

    +0
  • 9 marca 2010
    ZOSIENKA60

    ciekawy przepis , nie jest trudny :-) można spróbować .

    +0
  • 26 listopada 2009
    asia0405

    warte sprobowania(:

    +0
  • 26 listopada 2009
    374818

    super przepis !

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Boczek faszerowany

Wydrukuj przepis

Boczek faszerowany

Zgłoś przepis do moderacji