1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Orzechowe spody: Białka ubić i dodać cukier a następnie żółtka i pozostłae składniki i mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Masę podzielić na 2 części i każdą upiec w blaszce o rozmiarach ok 24x36.

Spód serowy: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, stopniowo dodawać zmielony twaróg, budyń z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i na koniec delikatnie wymieszać z serem. Upiec serowy spód.

Krem: Ugotować budyń i ostudzić. Maśło utrzeć do białości a następnie powoli dodawać zimny budyń i dobrze ukręcić.

Orzechowe spody nasączyć lekko ponczem herbacianym.

Przekładać w kolejności:
placek orzechowy
krem
spód serowy
krem
placek orzechowy

Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: