Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Makrony śląskie

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i wymieszać. Dodać miękkie masło i posiekać je w misce przy pomocy noża, następnie dodać całe jajka i wszystko razem dokładnie zagnieść. Z całości odrywać po trochę ciasta, formować kulki i kładąc na blaszkę (tylko natłuszczoną) wyciskać z nich kształt ala´piramidek. Piec w temperaturze 180°C przez około 20−25 minut(aż się zarumienią) po wyciągnięciu z piekarnika ściągnąć z blaszki przy pomocy widelca na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Makrony śląskie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Makrony śląskie

Wydrukuj przepis

Makrony śląskie

Zgłoś przepis do moderacji