1

2

Przepisy

Pasztet mięsny z pieczarkami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

0,80 dkg mielonego mięsa,0,50 pieczarek,2jajka ,cebula,czosnek bułkę namoczoną,przyprawy ,ziarenka smaku ,mogą być zioła wg uznania,pieprz i włoszczyznę 0,25 dkg pokrojoną w paski.Pieczarki pokroić przesmażyć z cebulką,dodać do mięsa połączonego wcześniej z resztą produktów.Wytworzony sok z pieczarek też można dodać więc pieczarki nie muszą się długo smażyć.Wysmarować foremkę,tłuszczem włożyć pasztet i wstawić do piekarnika 200*i piec około 2 godzin,należy pamiętać że wszystko zależy od naszego piekarnika w jednym się upiecze w 1,5 godz a w drugim po 2 godz ja piekłam 2 godz.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: