Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pasztet mięsny z pieczarkami

  • 0,80 dkg mielonego mięsa,0,50 pieczarek,2jajka ,cebula,czosnek bułkę namoczoną,przyprawy ,ziarenka smaku ,mogą być zioła wg uznania,pieprz i włoszczyznę 0,25 dkg pokrojoną w paski.Pieczarki pokroić…
  • czas Łączny czas: 160 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 0,80 dkg mielonego mięsa,0,50 pieczarek,2jajka ,cebula,czosnek bułkę namoczoną,przyprawy ,ziarenka smaku ,mogą być zioła wg uznania,pieprz i włoszczyznę 0,25 dkg pokrojoną w paski.Pieczarki pokroić przesmażyć z cebulką,dodać do mięsa połączonego wcześniej z resztą produktów.Wytworzony sok z pieczarek też można dodać więc pieczarki nie muszą się długo smażyć.Wysmarować foremkę,tłuszczem włożyć pasztet i wstawić do piekarnika 200*i piec około 2 godzin,należy pamiętać że wszystko zależy od naszego piekarnika w jednym się upiecze w 1,5 godz a w drugim po 2 godz ja piekłam 2 godz.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • 0(*)80 dkg mielonego mięsa(*)0(*)50 pieczarek(*)2jajka (*)cebula(*)czosnek bułkę namoczoną(*)przyprawy (*)ziarenka smaku (*)mogą być zioła wg uznania(*)pieprz i włoszczyznę 0(*)25 dkg pokrojoną w paski

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pasztet mięsny z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Pasztet mięsny z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji