Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

CIELAK-sernik

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. CIASTO−margarynę,wodę,kakao,cukier żółtka (białka ubić)rozpuścić ale nie gotować w ostudzone dodać resztę składnikow+białka i wymieszać.Ciasto jest lekko rzadkie.Wylewamy na wysmarowaną i posypaną mąką blachę.
    SER−ucieramy wszystkie składniki razem i gotowa masę wykładamy łyżeczką na ciasto tak kupkami.Pieczemy ok50 minut
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • ciasto
  • 1 kostka margaryny(palma lud kasia)
  • 7-8 łyżek wody
  • 1 łyżka kakao
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl mąki
  • 3 jajka-białka ubić
  • ser
  • 70-80 dag sera(zmielonego)
  • 1 szkl cukru
  • 1 cuk waniliowy
  • 2-3 łyżki masła
  • 3 jajka - białka ubić
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

CIELAK-sernik
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

CIELAK-sernik

Wydrukuj przepis

CIELAK-sernik

Zgłoś przepis do moderacji