1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Kapustę wypłukać (nie za mocno, żeby nie była bez smaku), ugotować, odcedzić, wystudzić i odcisnąć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki włożyć do patelni z margaryną, dusić na małym ogniu pod przykryciem, kiedy puszcza wodę dodać pokrojone w kostkę 2 cebule, dalej dusić aż pieczarki będą miękkie. Następnie odkryć i poczekać aż woda odparuje. Kapustę i pieczarki rozdrobnić najlepiej maszynka z sitkami o grubych oczkach a jeżeli ktoś woli to można pokroić nożem. Pozostałe dwie cebule pokrojone w kostkę podsmażyć na oleju na jasno złoto ( uważać żeby nie za mocno się przyrumieniła). Wszystko razem wymieszać, dodać soli i pieprzu do smaku, włożyć do dużej patelni i trochę podsmażyć. 
 Przygotować naleśniki około 25−30 sztuk. 
Tak przygotowany farsz wykładać na naleśniki (około 1 łyżki stołowej), zawinąć, zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowane krokiety usmażyć.
Życzę smacznego!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: