Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę wypłukać (nie za mocno, żeby nie była bez smaku), ugotować, odcedzić, wystudzić i odcisnąć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki włożyć do patelni z margaryną, dusić na małym ogniu pod przykryciem, kiedy puszcza wodę dodać pokrojone w kostkę 2 cebule, dalej dusić aż pieczarki będą miękkie. Następnie odkryć i poczekać aż woda odparuje. Kapustę i pieczarki rozdrobnić najlepiej maszynka z sitkami o grubych oczkach a jeżeli ktoś woli to można pokroić nożem. Pozostałe dwie cebule pokrojone w kostkę podsmażyć na oleju na jasno złoto ( uważać żeby nie za mocno się przyrumieniła). Wszystko razem wymieszać, dodać soli i pieprzu do smaku, włożyć do dużej patelni i trochę podsmażyć. 
     Przygotować naleśniki około 25−30 sztuk. 
    Tak przygotowany farsz wykładać na naleśniki (około 1 łyżki stołowej), zawinąć, zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowane krokiety usmażyć.
    Życzę smacznego!!!
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 grudnia 2009
    reniulek

    SAME PYSZNOŚCI ,POLECAM. :}

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji