1

2

Przepisy

Jajka w sosie tatarskim

5/5

przygotowanie: ko :) minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

  • Jajka porozkraiwać na pół i porozsadzać na dnie miski
  • Do innej miseczki dać cały majonez,2−3 łyżeczki musztardy,jogurt naturalny. ogórki pokrajać w kosteczkę i dodać do sosu, rzodkiewki zetrzeć na tarce i dodać do sosu, dodać piepszu i soli do smaku. (soli można dać troche więcej bo śą jeszcze jajka)
    Wszystko to razem wymieszać.
  • polać sosem jajka i potrzepać skrajanym szczypiorkiem po sosie (ale już nie mieszać)
  • no i po kilkunastu minutach sporzywać :)
  • Życzę smasznego !!! :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: