1

2

Przepisy

czerwona kapusta do słoików

5/5

przygotowanie: 30 minut

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować,cebulę pokroić w krążki wymieszać z kapustą i nasolić na całą noc garścią soli.Na drugi dzień z wody ,octu,cukru i listków laurowych zrobić zalewę wsypać kapustę z cebulą i gotować aż kapusta będzie miękka(ale nie za bardzo),na końcu dodać obrane jabłka starte na tarce.Wymieszać dobrze ,nałożyć do słoiczków i pasteryzować ok.10 min.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: