1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Budynie rozpuszczamy w 1.5szklankiPysia lub Kubusia,resztę soku podgrzewamy,gdy zacznie się gotować, wlewamy rozrobione budynie dokładnie mieszamy aby nie zrobiły sie grudki.Gorącą masę smarujemy na biszkopt,gdy masa wystygnie rozkładamy Delicje.Na Delicje wykładamy ubitą smietanę zagęszczoną dwiem galaretkami.Galaretki rozpuszczamy w 1.5 szklance wody.Śmietane ubijamy, gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy do smietany i przez chwile razem ubijamy. Ubitą śmietanę z galaretką wykładamy na Delicje . Przykrywamy to drugą połową biszkoptu,na wierzch polewamy galaretką .Galaretkę rozrabiamy wg przepisu. SMACZNEGO!!!Najlepiej smakuje na drugi dzień!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: