1

2

Przepisy

Placek drożdzowy

4/5

Przygotowanie:

Drożdze pokruszyc do miski,posypać cukrem, polać olejem , wlać mleko , całe jajka troszkę ubić i wlać na mleko.Na wierzch wsypać mąkę z proszkiem.Pozostawić na 2 godziny.Miskę przykryć ściereczką i nie ruszać.Po 2 godzinach wymieszać łyżką drewnianą i wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.Na wierzch ułożyć owoce i posypać kruszonką.piec 40−45 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: