1

2

Przepisy

Przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą. Przygotowanie: 25 min, 160 kcal, dla 6 osób

4/5

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą Sałatę strzępiastą i radiccio podziel na listki, opłucz i dokładnie osusz, porwij na mniejsze kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w dużą kostkę. Kukurydzę odcedź z zalewy. Tuńczyka odcedź z sosu na sicie, potnij w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Wszystkie składniki sałatki delikatnie przemieszaj ze sobą w salaterce. Ocet balsamiczny, oliwę, olej, natkę, sól i pieprz do smaku zmiksuj. Gotowym dressingiem polej sałatkę kilka minut przed podaniem.



 

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: