1

2

Przepisy

ROLADA Z KURCZAKA

4/5 4 6 5 1

Przygotowanie:

Kurczaka umyć i osuszyć,następnie odciąć skrzydełka,szyjkę i kuper.Rozciąć piersi i po kościach wycinamy na około całe mięso pozostawiając sam szkielet,uważać,żeby nie rozciąć skóry.Po odcięciu kości powstanie prostokąt.Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze tak,aby było równomierne.Następnie posypujemy Ziarenkami Smaku,zwijamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Mięso mielone wyrabiamy z jajkami,bułką tartą i przyprawami,odstawiamy do lodówki.Papryki kroimy w kostkę,natkę siekamy.Po 2 godzinach wyjmujemy wszystko z lodówki.Na kurczaka wykładamy mięso mielone,posypujemy papryką i pietruszką i zwijamy w roladę,obwiązujemy sznurkiem i owijamy folią aluminiową (lub papierem do pieczenia),wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni C).Pieczemy przez godzinę,następnie odwijamy folię i pieczemy jeszcze przez 20−25 minut,aby rolada się ładnie zrumieniła.Można jeść na zimno i na gorąco!Smacznego!!!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: