Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ROLADA Z KURCZAKA

rolada z kurczaka
  • rolada z kurczaka
  • rolada z kurczaka
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka umyć i osuszyć,następnie odciąć skrzydełka,szyjkę i kuper.Rozciąć piersi i po kościach wycinamy na około całe mięso pozostawiając sam szkielet,uważać,żeby nie rozciąć skóry.Po odcięciu kości powstanie prostokąt.Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze tak,aby było równomierne.Następnie posypujemy Ziarenkami Smaku,zwijamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Mięso mielone wyrabiamy z jajkami,bułką tartą i przyprawami,odstawiamy do lodówki.Papryki kroimy w kostkę,natkę siekamy.Po 2 godzinach wyjmujemy wszystko z lodówki.Na kurczaka wykładamy mięso mielone,posypujemy papryką i pietruszką i zwijamy w roladę,obwiązujemy sznurkiem i owijamy folią aluminiową (lub papierem do pieczenia),wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni C).Pieczemy przez godzinę,następnie odwijamy folię i pieczemy jeszcze przez 20−25 minut,aby rolada się ładnie zrumieniła.Można jeść na zimno i na gorąco!Smacznego!!!!!
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ROLADA Z KURCZAKA
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ROLADA Z KURCZAKA

Wydrukuj przepis

ROLADA Z KURCZAKA

Zgłoś przepis do moderacji