Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz drobiowy z warzywami

  • Gulasz drobiowyz warzywami
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę masła, obsmaż mięso i przełóż do rondla. Zalej bulionem i duś do miękkości (ok. 35 minut). Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki przekrój na pół lub na 4 części i usmaż na pozostałym maśle. Gdy sok odparuje, dodaj cebulę i smaż aż do lekkiego zrumienienia. Następnie zawartość patelni przełóż do duszącego się mięsa. 10 minut przed końcem duszenia dodaj marchewkę z groszkiem.
    Brokuły podziel na różyczki. Ugotuj w osolonym wrzątku, osącz i trzymaj w cieple. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami zimnej wody, dodaj do mięsa i zagotować. Dodaj natkę pietruszki. Potrawę dopraw solą, papryką oraz pieprzem, przybierz brokułami i podawaj gorącą, z pieczywem.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg piersi kurczaka lub indyka
  • 600 g pieczarek
  • 1 główka brokułów
  • 1 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu z kostki
  • 100 g masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz drobiowy z warzywami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz drobiowy z warzywami

Wydrukuj przepis

Gulasz drobiowy z warzywami

Zgłoś przepis do moderacji