Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Perliczka pieczona I

  • Perliczka pieczona
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Sprawioną perliczkę natrzeć zewnątrz i wewnątrz solą. Piersi naszpikować słoniną pokrojoną w cienkie paski (jeśli ktoś lubi, natrzeć roztartym majerankiem lub imbirem). Piec w piekarniku w przykrytej brytfannie około 60 minut. W czasie pieczenia polewać stopionym tłuszczem i skrapiać wodą. Upieczoną perliczkę pokroić na porcje, ułożyć w półmisku, przybrać liśćmi jarmużu, Perliczkę można piec na ruszcie lub w prodiżu.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Perliczka pieczona I
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Perliczka pieczona I

Wydrukuj przepis

Perliczka pieczona I

Zgłoś przepis do moderacji