1

2

Przepisy

Przygotowanie:

  • Mąkę, masło, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniljowy i 5 żółtek. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Z tego robimy kulę. 2/3 na jędną, a 1/3 na 2 kulę.
  • Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
  • W tym czasie obieramy i trzemy jabłka na drobnych oczkach na tarce. Gotujemy je w garnku z 1/2 szklanki cukru przez parę minut.
  • Ciasto wyciagamy z lodówki i tą pierwsza kulę dajemy na blachę, tak aby cale ciasto było rozprowadzone. Jabłka kładziemy na ciasto, z białek ubijamy pianę. Na koniec dodajemy szkalnkę cukru i kisiel. Pianę miksujemy i wylewamy na jabłka.
  • Resztę ciasta rozwałkowujemy i przykrawamy cioasto.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: