Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Jajka w galarecie

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy,każde przekrawamy na pół.Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody.Bulion zagotowujemy z winem,przyprawiamy sokiem z cytryny,solą i pieprzem,rozprowadzamy w nim żelatynę.Studzimy,dodajemy natkę.Do miseczek wkładamy paski szynki,pokrojoną w kostkę paprykę oraz po połówce jajka.Całość zalewamy tężejącą galaretką,studzimy.

Tagi:

Nabiał,
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Jajka w galarecie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Jajka w galarecie

Wydrukuj przepis

Jajka w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji