1

2

Przepisy

Jajka w galarecie

4/5 4 4 5 1

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy,każde przekrawamy na pół.Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody.Bulion zagotowujemy z winem,przyprawiamy sokiem z cytryny,solą i pieprzem,rozprowadzamy w nim żelatynę.Studzimy,dodajemy natkę.Do miseczek wkładamy paski szynki,pokrojoną w kostkę paprykę oraz po połówce jajka.Całość zalewamy tężejącą galaretką,studzimy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: