1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Przygotowac biszkopt:Białka ubic z cukrem na sztywną pianę,nie przerywając ubijania dodawac żótka po jednym (kolejne dodawac wówczas,gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą),a następnie wsypac mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito,lekko wymieszac,ciasto przełozyc do do prostokątnej formy wyłóżonej papierem do piecenia piec ok.30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Upieczony biczkopt pozostawic do ostynięcia.

Masa budyniowa:
Następnie 2 budynie ugotowac w 2 szklankach mleka ,z 1 łyżeczką cukru −ostudzic.Gdy masa będzie zimna,ucieramy margaryne na puszystą masę dodając po łyżce masy budyniwej.
Następnie unijamy śmietane 30 procent i dodajemy do niej smietan fix dla utralenia i wkładamy do lodówki.

Na upeczony biszkopt nakładamy masę krówkową z puszki,następnie na masę krówkową rozkładamy herbatniki jedną wartwę, na hernatniki nakładamy masę budyniową, a na tą masę ponownie warstwę herbatników,na wierzch nakładamy ubitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi.Wkładamy do lodówki na 4 godziny.Ciasto nalepiej smakuje na drugi dzień.

 Ciasto jest pracochłonne ale warto poświęcic czas na jego przygotowanie.Później możemy delektowac się jego wspaniałym smakiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: