1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Przygotowac biszkopt:Białka ubic z cukrem na sztywną pianę,nie przerywając ubijania dodawac żótka po jednym (kolejne dodawac wówczas,gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą),a następnie wsypac mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito,lekko wymieszac,ciasto przełozyc do do prostokątnej formy wyłóżonej papierem do piecenia piec ok.30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Upieczony biczkopt pozostawic do ostynięcia.

Masa budyniowa:
Następnie 2 budynie ugotowac w 2 szklankach mleka ,z 1 łyżeczką cukru −ostudzic.Gdy masa będzie zimna,ucieramy margaryne na puszystą masę dodając po łyżce masy budyniwej.
Następnie unijamy śmietane 30 procent i dodajemy do niej smietan fix dla utralenia i wkładamy do lodówki.

Na upeczony biszkopt nakładamy masę krówkową z puszki,następnie na masę krówkową rozkładamy herbatniki jedną wartwę, na hernatniki nakładamy masę budyniową, a na tą masę ponownie warstwę herbatników,na wierzch nakładamy ubitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi.Wkładamy do lodówki na 4 godziny.Ciasto nalepiej smakuje na drugi dzień.

 Ciasto jest pracochłonne ale warto poświęcic czas na jego przygotowanie.Później możemy delektowac się jego wspaniałym smakiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: