Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Ciasto 3 bit

  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przygotowac biszkopt:Białka ubic z cukrem na sztywną pianę,nie przerywając ubijania dodawac żótka po jednym (kolejne dodawac wówczas,gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą),a następnie wsypac mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito,lekko wymieszac,ciasto przełozyc do do prostokątnej formy wyłóżonej papierem do piecenia piec ok.30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Upieczony biczkopt pozostawic do ostynięcia.

    Masa budyniowa:
    Następnie 2 budynie ugotowac w 2 szklankach mleka ,z 1 łyżeczką cukru −ostudzic.Gdy masa będzie zimna,ucieramy margaryne na puszystą masę dodając po łyżce masy budyniwej.
    Następnie unijamy śmietane 30 procent i dodajemy do niej smietan fix dla utralenia i wkładamy do lodówki.

    Na upeczony biszkopt nakładamy masę krówkową z puszki,następnie na masę krówkową rozkładamy herbatniki jedną wartwę, na hernatniki nakładamy masę budyniową, a na tą masę ponownie warstwę herbatników,na wierzch nakładamy ubitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi.Wkładamy do lodówki na 4 godziny.Ciasto nalepiej smakuje na drugi dzień.

     Ciasto jest pracochłonne ale warto poświęcic czas na jego przygotowanie.Później możemy delektowac się jego wspaniałym smakiem.

Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 2 kwietnia 2014
    Safari

    To przesmaczne ciasto.

    +1
  • 29 sierpnia 2010
    boaa44

    robię podobne i tez mi zawsze masa toffi cieknie z ciasta :)

    +0
  • 27 grudnia 2009
    aniese4

    JA TEZ ZNAM INNA WERSJE ALE TA JEST CIEKAWA I NAPEWNO ZROBIE :)) SMACZNIE WYGLADA MNIAM MNIAM

    +0
  • 19 października 2009
    goskagerula

    znam tą wersję ale znam też inną też jest dobra!!!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Ciasto 3 bit

Wydrukuj przepis

Ciasto 3 bit

Zgłoś przepis do moderacji