1

2

Przepisy

Przygotowanie:

BISZKOPT

BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM,DODAĆ ŻÓŁTKA DALEJ UBIJAJĄĆ.DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.UPIEC BISZKOPT NA ZŁOTY KOLOR OKOŁO 30 MINUT.

KREM PTYSIOWY

SER ZMIKSOWAĆ Z CUKREM PUDREM.DO MLEKA WSYPAĆ BITĄ ŚMIETANĘ W PROSZKU I UBIĆ MIKSEREM.DELIKATNIE MIKSUJĄC SER DODAWAĆ UBITĄ ŚMIETANĘ I TĘŻEJĄCE GALARETKI WCZEŚNIEJ ROZPUSZCZONE W SZKLANCE WODY.NA OSTUDZONY BISZKOPT WYŁOŻYĆ KREM PTYSIOWY,A NA NIM ROZŁOŻYĆ HERBATNIKI.CIASTO WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 20 MINUT.

POLEWA CZEKOLADOWA

ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ W 4 ŁYŻKACH ZIMNEJ WODY.GDY NAPĘCZNIEJE,PODGRZAĆ JĄ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.DO RONDELKA WŁOŻYĆ MASŁO,CUKIER,KAKAO I ŚMIETANĘ.WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ I ROZPUŚCIĆ NA MAŁYM OGNIU ( WAŻNE JEST ABY TYCH SKŁADNIKÓW NIE ZAGOTOWAĆ ).NASTĘPNIE DODAĆ ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĘ I WYMIESZAĆ.LEKKO OSTUDZONĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ POLAĆ ROZŁOŻONE HERBATNIKI.

SMACZNEGO!!!


Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: