Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

PTYŚ

WSPANIAŁY SERNICZEK
  • WSPANIAŁY SERNICZEK
  • WSPANIAŁY SERNICZEK
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. BISZKOPT

    BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM,DODAĆ ŻÓŁTKA DALEJ UBIJAJĄĆ.DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.UPIEC BISZKOPT NA ZŁOTY KOLOR OKOŁO 30 MINUT.

    KREM PTYSIOWY

    SER ZMIKSOWAĆ Z CUKREM PUDREM.DO MLEKA WSYPAĆ BITĄ ŚMIETANĘ W PROSZKU I UBIĆ MIKSEREM.DELIKATNIE MIKSUJĄC SER DODAWAĆ UBITĄ ŚMIETANĘ I TĘŻEJĄCE GALARETKI WCZEŚNIEJ ROZPUSZCZONE W SZKLANCE WODY.NA OSTUDZONY BISZKOPT WYŁOŻYĆ KREM PTYSIOWY,A NA NIM ROZŁOŻYĆ HERBATNIKI.CIASTO WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 20 MINUT.

    POLEWA CZEKOLADOWA

    ŻELATYNĘ NAMOCZYĆ W 4 ŁYŻKACH ZIMNEJ WODY.GDY NAPĘCZNIEJE,PODGRZAĆ JĄ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.DO RONDELKA WŁOŻYĆ MASŁO,CUKIER,KAKAO I ŚMIETANĘ.WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ I ROZPUŚCIĆ NA MAŁYM OGNIU ( WAŻNE JEST ABY TYCH SKŁADNIKÓW NIE ZAGOTOWAĆ ).NASTĘPNIE DODAĆ ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĘ I WYMIESZAĆ.LEKKO OSTUDZONĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ POLAĆ ROZŁOŻONE HERBATNIKI.

    SMACZNEGO!!!


Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • biszkopt
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem ptysiowy
  • 1/2 kg białego mielonego sera
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku o smaku truskawkowym
  • 1 szklanka mleka
  • dodatki
  • 3 opakowania herbatników szkolnych
  • polewa czekoladowa
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 6 dag masła
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki śmietany 30%

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 18 października 2009
    aniese4

    UUUUUUUUUUU ALE FAJNIE WYGLĄDA :)) ŚLINKA KAPIE

    +0
  • 16 października 2009
    mancia

    polecam!!!

    +0
  • 15 października 2009
    lili10000

    bardzo apetycznie wygląda :) i tak samo pewnie smakuje :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

PTYŚ
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

PTYŚ

Wydrukuj przepis

PTYŚ

Zgłoś przepis do moderacji