Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kurczak na parze z warzywami

  • Kurczak na parze z warzywami - pyszne i mało kaloryczne,bardzo dobry - unikalny przepis dla odchudzających - sprawdzony!!
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm. Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15−20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 20dag piersi z kurczaka(*)marchewka(*)kilka różyczek brokuła(*)
  • papryka zielona i żółta(*)fasolka szparagowa lub groszek cukrowy(*)ulubione zioła np majeranek oregano tymianek(*)
  • sól(*)pieprz

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 17 grudnia 2009
    konto usunięte

    Jest zrumieniony na lyzce oliwy przed podaniem,,,,,przynajmniej tak pisze.

    +0
  • 17 grudnia 2009
    dorii

    Wygląda apetycznie, ale chyba kurczak gotowany na parze nie jest brązowy..?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kurczak na parze z warzywami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kurczak na parze z warzywami

Wydrukuj przepis

Kurczak na parze z warzywami

Zgłoś przepis do moderacji