1

2

Przepisy

PIWOSZKI

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

Przygotowanie:

PRZYGOTOWANIE

Piwo wlac do wysokiej miski,wsypac przyprawy(po czubatej łyżce każdej można trochę więcej zależy jak kto lubi dużo przyprawione) posolic.Następnie sypac mąkę i mieszac robotem,dac tyle mąki by ciasto było dosyc gęste(bardziej gęste niż na naleśniki).Filet z kurczaka pokroic w kawałki(nieduże) i wrzucic do przygotowanego ciasta.Najlepiej pozostawic tak przygotowane całą noc w lodówce.Rano przygotowac patelnię ,olej i smażyc wyciągając po jednym(razem z tym ciastem one przez noc nim nasiąkną) i kłaśc na rozgrzany olej smażąc na złoty kolor.Najlepiej smakują wystudzone.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • aur30
    Smakowicie wygląda.Mój mąż uwielbia piwo i wszystko co jest z nim związane na pewno będzie mu skakować;)p

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: