Wodzianka!

4/5 4 8 5 1
4/5 4 8 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i usmaż na skwarki. Zachowaj wytopiony tłuszcz.
  2. Chlebek pokroić w kostkę (może być w drobną jak kto woli), na 4 talerze roałóż po równych porcjach skwarek wraz z niewielką ilością wytopionego tłuszczu i po garści pokrojonego chleba.
  3. Następnie zalej każdą porcję wrzątkiem przypraw solą, maggi oraz pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
  4. Zupę należy spożywać natychmiast, aby chleb się zbytnio nie rozmókł.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?