1

2

Przepisy

Wodzianka!

4/5

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i usmaż na skwarki.Wytopiony tłuszcz zachowaj.Chlebek pokroić w kostkę(może być w drobną jak kto woli),na 4 talerze roałóż po równych porcjach skwarek wraz z niewielką ilością wytopionego tłuszczu i po garści pokrojonego chleba.Następnie zalej każdą porcję wrzątkiem przypraw solą,maggi oraz pieprzem.Posyp posiekaną natką pietruszki.Zupę należy spżywać natychmiast,aby chleb się zbytnio nie rozmókł.

Smacznego! :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: