Wodzianka!

4/5 4 8 5 1

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i usmaż na skwarki.Wytopiony tłuszcz zachowaj.Chlebek pokroić w kostkę(może być w drobną jak kto woli),na 4 talerze roałóż po równych porcjach skwarek wraz z niewielką ilością wytopionego tłuszczu i po garści pokrojonego chleba.Następnie zalej każdą porcję wrzątkiem przypraw solą,maggi oraz pieprzem.Posyp posiekaną natką pietruszki.Zupę należy spżywać natychmiast,aby chleb się zbytnio nie rozmókł.br /br /Smacznego! :)

1 wskazówka do przepisu

  • Urszula
    Wysmazyc tłuszcz gesiny z cebulką jabłkiem i majerankiem. Łyżka tej delicji na talerz według przepisu jak wyżej.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.