Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Wodzianka!

  • :)
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i usmaż na skwarki.Wytopiony tłuszcz zachowaj.Chlebek pokroić w kostkę(może być w drobną jak kto woli),na 4 talerze roałóż po równych porcjach skwarek wraz z niewielką ilością wytopionego tłuszczu i po garści pokrojonego chleba.Następnie zalej każdą porcję wrzątkiem przypraw solą,maggi oraz pieprzem.Posyp posiekaną natką pietruszki.Zupę należy spżywać natychmiast,aby chleb się zbytnio nie rozmókł.

    Smacznego! :)
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 lutego 2013
    szatra

    Prawdziwa wodzianka musi zawierać rozdrobniony czosnek.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Wodzianka!

Wydrukuj przepis

Wodzianka!

Zgłoś przepis do moderacji