Cukinia w cieście naleśnikowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyć i pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm (nie obieramy ze skórki).
  2. Każdy plasterek posypać ziarenkami z obu stron, układać je jeden na drugim.
  3. Cukinię odstawiamy na 15-30 minut, tak aby puściła sok. Następnie sok ten należy odlać, a cukinię lekko odcisnąć.
  4. Z jajek i mąki należy zrobić gęste ciasto a'la naleśnikowe. Nie solić, ponieważ sama cukinia jest już słona.
  5. Każdą cukinię zanurzamy w cieście, tak aby była nim szczelinie "oblepiona".
  6. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż placuszki będą rumiane.
  7. Można użyć zarówno zielonej jaki i żółtej cukinii, a także kabaczka.

Opis przepisu:

Cukinia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska, która nas nasyci i zachwyci swoim smakiem. A to wszystko pomimo bardzo prostego przygotowania. Dzięki ziarenkom smaku WINIARY, wydobędziemy z cukinii to, co najlepsze i nasza przekąska zaskoczy wszystkich, którzy zdecydują się jej skosztować. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?