Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

SERNIK Z BEZAMI

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i,cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku,następnie stopniowo dodawać ser oraz sok z cytryny,cukier waniliowy i budyń.Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.Masę przelać do formy wyłożonej herbatnikami,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.KREM:żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę i dodać budyń,następnie całość zalać letnim mlekiem i,mieszając,ugotować,a nastepnie wystudzić.Masło utrzeć na puch i ucierając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu,na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać.Na wystudzony sernik wyłożyć krem i poukładać na nim bezy,(bezy należy lekko powciskać w krem).Na koniec całość udekorować polewą czekoladową.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • herbatniki do wyłożenia dna tortownicy
  • 1(*)5 kg. zmielonego sera białego
  • 3 szklanki cukru pudru
  • 6 jajek
  • 25 dag.masła
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • krem:0(*)5 l.mleka
  • 15 dag. cukru pudru
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 żółtka
  • sok z cytryny
  • 1(*)5 kostki masła
  • dodatkowo:20-25 dag.małych bez(*)polewa czekoladowa

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK Z BEZAMI
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

SERNIK Z BEZAMI

Wydrukuj przepis

SERNIK Z BEZAMI

Zgłoś przepis do moderacji