1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i,cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku,następnie stopniowo dodawać ser oraz sok z cytryny,cukier waniliowy i budyń.Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.Masę przelać do formy wyłożonej herbatnikami,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.KREM:żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę i dodać budyń,następnie całość zalać letnim mlekiem i,mieszając,ugotować,a nastepnie wystudzić.Masło utrzeć na puch i ucierając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu,na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać.Na wystudzony sernik wyłożyć krem i poukładać na nim bezy,(bezy należy lekko powciskać w krem).Na koniec całość udekorować polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: