Sandacz z ryżem

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Filety opłukać, pokroić na małe kawałki.
  2. Dusić z połową masełka przez 5 minut.
  3. Ugotować ryż na sypko i odcedź.
  4. Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić pieprzem i solą, dodać rybę i pozostałe masło, a także wywar z ryby.
  5. Dusić około 10 minut i podaj. Połowę bulionu można zastąpić 100ml madery.

Opis przepisu:

Sandacz to ryba, która świetnie smakuje w towarzystwie ryżu. W ten właśnie sposób przygotujesz ją, jeśli skorzystasz z naszego przepisu. Duszony w bulionie z dodatkiem między innymi przecieru pomidorowego, zabierze nas w daleką smakową podróż, bez ruszania się z domu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?