Cyganka

Oceń ten przepis!

5/5 5 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

5/5 5 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Ciasto: Całe jaja ubijamy z cukrem. Pozostałe składniki mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut. Następnie przekroić na dwie części.
  2. Krem: Ugotować budyń. Zimny zmiksować z margaryną.
  3. Galaretka z wiśniami: Wiśnie odcedzamy. Otrzymany sos łączymy z wodą tak, aby uzyskać 3,5 szklanki płynu. Zagotowujemy i rozpuszczamy w nim 3 szklanki galaretki. Studzimy i do tężejącej galaretki dodajemy wiśnie.
  4. Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić, zagotować i ostudzić. Następnie polać nią ciasto.
  5. Przełożenie: ciasto – krem – galaretka z wiśniami – ciasto – krem - polewa

Opis przepisu:

Ciasto cyganka mieści w sobie wszystko to, co powinien mieć każdy fantazyjny deser. Puszyste ciasto kakaowe stworzone z m.in. Cukru wanilinowego WINIARYProszku do pieczenia WINIARY przełożone jest maślanym kremem i Galaretkami wiśniowy smak WINIARY.Całość ułożonego warstwowo ciasta pokryta jest gładką kakaową polewą. Aż ślinka cieknie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?