1

2

Przepisy

Przygotowanie:

CIASTO

CAŁE JAJA UBIJAMY Z CUKREM.POZOSTAŁE SKŁADNIKI MIESZAMY I DODAJEMY DO MASY JAJECZNEJ−MIESZAMY.PIECZEMY 30 MINUT.PRZEKROIĆ NA DWA BLATY.

KREM

UGOTOWAĆ BUDYŃ I ZIMNY ZMIKSOWAĆ Z MARGARYNĄ.

GALARETKA Z WIŚNIAMI

WIŚNIE ODCEDZAMY.OTRZYMANY SOS ŁĄCZYMY Z WODĄ TAK ABY UZYSKAĆ 3,5 SZKLANKI PŁYNU.ZAGOTOWUJEMY I ROZPUSZCZAMY W NIM 3 GALARETKI.STUDZIMY I DO TĘŻĄCEJ GALARETKI DODAJEMY WIŚNIE.

POLEWA

WSZYSTKIE SKŁADNIKI ROZPUŚCIĆ,ZAGOTOWAĆ I OSTUDZIĆ ,A NASTĘPNIE POLAĆ CIASTO.

WYKONANIE

PLACEK−KREM−GALARETKA Z WIŚNIAMI−PLACEK−KREM−POLEWA

SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: