1

2

Przepisy

Czerwona kapusta zasmażana.

5/5

składniki:

Przygotowanie:

Kapusę oczyść ze zwiedłych liści,usuń głąb,opłucz,drobno poszatkować,sparzyć wrzątkiem i osączyć.Słoninę opłucz,posiekaj i stop na patelni,skwarki dodaj do kapusty,wlej 200ml wody i duś około 30 minut na małym ogniu.Cebulę obierz,opłucz,posiekaj,przesmaż na tłuszczu wytopionym ze słoniny,oprósz mąką,zrumień,dodaj do kapusty,dopraw ją solą,cukrem i pieprzem oraz sokiem z cytryny,duś ,mieszając.Podaj do mięs.

Smacznego! :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: