1

2

Przepisy

Przygotowanie:

BISZKOPT

UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK.DALEJ UBIJAJĄC DODAWAĆ CUKIER,CUKIER WANILIOWY I PO ŻÓŁTKU.NA KOŃCU DELIKATNIE WYMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.PIEC OKOŁO 30 MINUT W TEMP. 170 STOPNI.UPIECZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA PÓŁ.

CIASTO KOKOSOWE

UBIĆ PIANĘ Z BIAŁEK.DALEJ UBIJAĆ,DODAJĄC CUKIER.NASTĘPNIE DELIKATNIE WYMIESZAĆ KOKOS,MĄKĘ,PROSZEK DO PIECZENIA.PIEC OKOŁO 20 MINUT W TEMP. 180 STOPNI.

MASA 1

ŻÓŁTKA I MĄKĘ DOBRZE ROZTRZEPAĆ Z CUKREM I WLAĆ DO GOTYJĄCEGO SIĘ MLEKA DOBRZE ROZMIESZAĆ,ZAGOTOWAĆ I PRZESTUDZIĆ.MASŁO UTRZEĆ,DODAJĄC PRZESTUDZONY BUDYŃ ORAZ SUCHĄ KAWĘ CAPPUCCINO.

MASA 2

BIAŁĄ CZEKOLADĘ ROZPUŚCIĆ Z 1 ŁYŻKĄ MLEKA.ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W 2 ŁYŻKACH MLEKA.ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ UBIĆ ZE ŚNIEŻKĄ,DODAĆ SZKLANKĘ ADWOKATA,POKRUSZONE BISZKOPTY ORAZ 2 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH,A NA KOŃCU ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĘ I ŻELATYNĘ,WYMIESZAĆ.

PRZEŁOŻENIE

POŁOWA BISZKOPTU − POŁOWA MASY 1 − PLACEK KOKOSOWY − RESZTA MASY 1 − DRUGA POŁOWA BISZKOPTU − MASA 2

GRUBO POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: