Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

SAŁATKA Z BURAKÓW Z MARCHEWKĄ I KAPUSTĄ (do słoików)

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Marchewkę i buraki zetrzeć na grubej tarce do warzyw.Do startych buraków i marchewki dodajemy 6 szkl. wody−gotować 15 minut,następnie dodać białą zeszatkowaną kapustę,cebulę(też zeszatkować),liścia,ziele,pieprz,cukier,sól..Razem gotować 15 minut,dodać ocet−zagotować i gorącą sałatkę wkładamy do słoiczków.SMACZNEGO..
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg.marchewki (może być mniej)
  • 1 kg. buraków czerwonych surowych
  • 1 kg. białej kapusty--szatkowanej
  • 1/2 kg. cebuli
  • 1 liść laurowy
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego czarnego
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szkl. cctu 10%

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA Z BURAKÓW Z MARCHEWKĄ I KAPUSTĄ (do słoików)
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

SAŁATKA Z BURAKÓW Z MARCHEWKĄ I KAPUSTĄ (do słoików)

Wydrukuj przepis

SAŁATKA Z BURAKÓW Z MARCHEWKĄ I KAPUSTĄ (do słoików)

Zgłoś przepis do moderacji