Sałatka z buraków z marchewką i kapustą

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 5 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotuj, wlej do niego śmietanę wymieszaną z całymi jajkami, podgrzej, aż zetnie się serek, odstaw do ostygnięcia.
  2. Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj serek i utrzyj na jednolitą masę, dodaj spirytus.
  3. Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
  4. Galaretki rozpuść w 1l wrzącej wody, ostudź i odstaw do stężenia.
  5. Obie części masy wyłóż do tortownicy, ułóż truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki.
  6. Deser podawaj udekorowany śmietaną i dowolnymi owocami.

Opis przepisu:

Sałatka z marchewką i kapustą to świetny pomysł na dodatek do niedzielnego obiadu. Nasza propozycja pozwoli zachować ją na dłużej dzięki zamknięciu jej w słoikach. Przygotowanie nie jest trudne, a efekt będzie nas cieszył przez długi czas. W końcu czym jest obiad bez sałatki?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?