1

2

Przepisy

Sałatka z kaszy gryczanej

4/5 4 5 5 1

składniki:

Przygotowanie:

Kaszę ugotowac na sypko w osolonej wodzie, trzeba uważać by się nie rozgotowała.
Pieczarki i cebule pokroić w półkrążki i przesmazyć na maśle. Posolić pod koniec.
Całość, razem z wodą która wyszła z pieczarek, wymieszać z kaszą. Popieprzyć do smaku.
Wsypać płatki migdałowe.

Opcjonalnie można dodać jogurtu naturalnego, smietany czy majonezu, ale nie za dużo ponieważ może zdominować smak sałatki ;)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: