1

2

Przepisy

KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM

4/5 4 15 5 1

Przygotowanie:

PIERŚ Z KURCZAKA MYJEMY I SUSZYMY PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM.PIERŚ Z KURCZKA KROIMY NA PÓŁ,A NASTĘPNIE KAŻDĄ POŁÓWKĘ PRZEKRAWAMY WZDŁUŻ.POSYPUJEMY SOLĄ I PIEPRZEM I ULUBIONYMI PRZYPRAWAMI.

CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ,A PIECZARKI W PLASTERKI.CEBULĘ I PIECZARKI PODSMAŻYĆ NA PATELNI.

CIASTO FRANCUSKIE PRZYCINAMY DO ODPOWIEDNICH ROZMIARÓW.ROBIMY WZDŁUŻ DŁUŻSZEGO BOKU NACIĘCIA CO 1 CM.ZOSTAWIAJĄC ŚRODEK CAŁY.NA CIASTO KŁADZIEMY PIERŚ Z KURCZAKA,NA TO CEBULĘ Z PIECZARKAMI,NAKRYWAMY POZOSTAŁĄ POŁÓWKĄ PIERSI.NA WIERZCG UKŁADAMY PLASTERKI BOCZKU I POSYPUJEMY TARTYM SEREM ŻÓŁTYM.ZAPLATAMY CIASTO.PASECZKI PRZEKŁADAMY NA ZMIANĘ ( PRAWY,LEWY ) JAK SZNURÓWKI.GOTOWE WKŁADAMY NA 15 MINUT DO LODÓWKI ABY CIASTO STĘŻAŁO.PRZED WŁOŻENIEM DO PIEKARNIKA SMARUJEMY ROZTRZEPANYM JAJKIEM.PIECZEMY W PIEKARNIKU O TEMP. 200 STOPNI OKOŁO 20−30 MINUT.CIASTO POWINNO BYĆ ZŁOCISTE I CHRUPIĄCE

SMACZNEGO!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: