Naleśniki meksykańskie

5/5 5 16 5 1
5/5 5 16 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki.
  2. Mięso podsmażamy, dodajemy roztarty czosnek, chwilę dusimy. Doprawiamy i dusimy 5 minut.
  3. Dodajemy fasolę ,kukurydzę i przecier pomidorowy. Dusimy następne 5 minut.
  4. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.
  5. Wkładamy gotowe naleśniki do naczynia żaroodpornego, posypujemy tartym serem żółtym i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

Opis przepisu:

Danie idealne dla tych, którzy uwielbiają naleśniki pod każdą postacią! Naleśniki meksykańskie to smakowite połączenie mielonego mięsa z fasolą i kukurydzą. Dobrze przyprawione i zapieczone z aromatycznym serem są idealną propozycją na chłodne dni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?