Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 20

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Margarynę roztopić i wystudzić.
  2. Jajka utrzeć z cukrem kryształem i cukrem wanilinowym na jednolitą masę. Do masy jajecznej dodać mąkę, proszek do pieczenia i roztopioną margarynę. Wymieszać.
  3. Dodać płatki kukurydziane, orzechy, słonecznik i czekoladę. Wymieszać. Mokrymi rękami uformować niewielkie kulki i spłaszczyć.
  4. Ciasteczka układać na natłuszczonej blaszce i piec około 20 minut w temperaturze180 stopni.

Opis przepisu:

Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi to przekąska, którą śmiało możemy podać wszystkim gościom. Najlepiej smakuje z herbatą lub kawą, ale samodzielnie również uraczy nasze podniebienie. Ten nieoczywisty przepis stanie się stałym bywalcem w Waszej kuchni. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?